Med Gula Kortet på fickan och nyfikenheten som kompass kan du fiska dig igenom hela 60 olika fiskevatten i skilda naturmiljöer i Göteborgsområdet. Du får tillgång till milvis med strömmande vatten och mängder av vackra skogssjöar i Vättlefjäll och Härskogen.
Gula Kortets 60 vatten ger dig obegränsat med fiskemöjligheter. Faktum är att nästan alla sjöar och milvis med vattendrag i och kring Göteborg är med på ett och samma fiskekort, vilket är unikt. Dessutom är mångfalden mycket stor med allt från fiske efter lake och karp till storgäddor och rena flugfiskesjöar med självreproducerande öring.
Det är viktigt för oss att Gula Kortets vatten förvaltas väl. I flera vatten pågår därför fiskevårdsinsatser, främst för att förbättra möjligheterna för öring att leka. Ofta är det vandringshinder, som dammar och kraftverk, som orsakar problem för fiskens vandring och lek. Att återskapa vandringsvägar mellan sjöar och tillrinnande vattendrag är därför ett långsiktigt viktigt arbete. Andra fiskevårdsåtgärder inom Gula Kortets vatten är kalkning och att återföra sten till rensade sträckor. Utöver detta
övervakas många vatten genom exempelvis provfisken och vattenprovtagningar. Bland några av alla häftiga fiskemöjligheter kan nämnas de stora karparna i Härlanda tjärn, Delsjöarna och Surtesjön. Fisket i centrala Göteborg kan under vår och höst leverera riktigt bra abborrfiske. Vad gäller gädda är Sävelången tveklöst ett av regionens bästa vatten, men vi tipsar särskilt om Göta älv från Tingstadstunneln och upp till Kungälv som ganska outforskade sträckor med enorm potential. För den flugfiskeintresserade har vi öringsjöar i Vättlefjäll, Sörbergen och Delsjöområdet där enbart fiske med traditionell flugfiskeutrustning är tillåtet. I andra vatten gör vi
regelbundna utsättningar av regnbåge.
Läs mer om Gula kortet och de arter som finns där i Gula guiden.
Tävla i ditt Gula kortet vatten och vinn fina priser. Sportfiskarna presenterar Gula Ligan
Områden som omfattas av Gula Kortet, vissa av dessa vatten har djupkartor som finns att titta på https://www.sportfiskarna.se/Fiske/Fiske-i-G%C3%B6teborg/Fiskevatten:
Amhults Damm, Bergsjön, Bredvattnet, Gravsjön, Grästjärnet, Gäddevatten, Göta Älv, Holmesjön, Hornasjön, Hållsjön, Häcksjön, Härlanda Tjärn, Högsjön, Idtjärnet, Iglatjärnen och Plogfoten, Klare Mosse, Lilla Härsjön, Lilla Stamsjön, Lysevattnet, Långevatten, Långevattnet, Lärjeån, Mölndalsån, Fattighusån och Gullbergsån, Nordre Älv, Nordsjön, Oxsjön, Prästtjärnen, Rellsjön, Rådasjön, Sisjön, Skrovtjärnet, Skyrsjön, Skärsjön, Smörvattnet och Skulevatten, Stensjön, Stora Härsjön, Stora Mölnesjön, Stora och Lilla Björsjön, Stora och Lilla Delsjön, Stora och Lilla Kroksjön, Stora och Lilla Kåsjön, Stora Stentjärnen, Surtesjön, Svarte Mosse, Sävelången, Säveån vid Partihallarna, Trollsjön, Tösjön, Vallgraven och Hamnkanalerna, Västra Långevattnet, Yxsjön, Åkersjön, Älsjön, Östersjön, Östra Långevattnet och Stora Björketjärnen.
Sportfiskarna har ända sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Vårt mål är att utveckla ett långsiktigt hållbart sportfiske som är tillgängligt för alla.
Har ni frågor på specifika fiskekort, vilka regler som gäller, när korten börjar säljas etc etc, kontakta då respektive fiskeområde. iFiske.se har ingen lokalkännedom om regler och fiskeförhållanden etc. mer än vad som finns att tillgå på hemsidan.
Organisationsnummer: 802004-4288
Kundnummer: 3328, Område: 3386.Sportfiskarna Region Väst
Sjölyckan 6, 416 55 Göteborg
031-40 17 40 Öppetider: 08.00-16.00 vardagar. I övrig tid hänvisar vi till mail.
eller vid misstänkt tjuvfiske.